Els detalls

Els objectius

filosofiaDifusió de la filosofia des d’un punt de vista “clàssic”. Aprendre a llegir, entendre i fer filosofia, aprofundir en les maneres d’argumentar, identificar les formules argumentatives en els textos i criticar, alhora, la pròpia lògica de l’argumentació com a únic recurs acceptat per a la comunicació. L’objectiu principal és buscar la gent que en sap i que alhora sap comunicar per tal d’esprémer-los sense compassió.

Art

 

Obrir, mitjançant obres o instal·lacions d’art, vies d’anàlisi filosòfica a través dels temes que es plantegen .Creiem que l’art és un dels vehicles principals a l’hora de plantejar idees i conceptes que només amb el llenguatge parlat serien força menys abastables i molt més feixugues de seguir. Cal fer aparèixer les preguntes de la manera que sigui.

Projectes autònomsSuport a projectes autònoms que continguin la filosofia o el pensament crític com a rerefons. Paral·lelament es crearan projectes propis.

Filosofia

Reflexió contínua sobre la pròpia filosofia, i el seu ensenyament o la seva difusió, com a eina per a fomentar el pensament crític. Un debat que arribi a l’origen de la suposada necessitat o no necessitat de totes aquestes disciplines que segons el concepte de rendibilitat actual no es justifiquen per elles mateixes.

___________________________________________________________________________________________________

Ingènuament vam intentar fer un estudi de mercat per situar el nostre projecte en altres contextos similars, però la realitat és que no hem trobat gaires exemples d’escoles de filosofia a la resta de Catalunya ni a l’Estat espanyol. Aquí no hi ha tradició divulgativa de la filosofia com podria passar en altres països com França, Alemanya o Italià. A França, per exemple, existeix una oferta molt gran de divulgació de la filosofia en forma de publicacions mensuals i la figura del cafè filosòfic hi està molt estesa. El tractament que té la filosofia com a eina cultural en aquests països es troba a anys llum del que es fa aquí, tot i que, al nostre país, sí que hi ha una tradició acadèmica en aquest camp.

La idea de l’escola és molt simple, es tracta de quelcom similar a qui vol fer d’una habitació de casa seva un zona destinada a “una altra cosa”, que pot agradar i alhora ser útil. De la mateixa manera, doncs, el projecte de l’escola de filosofia el presentem, d’una manera, fins i tot pretensiosa, com un lloc “especial” dins del teixit cultural del les comarques gironines.

Clica damunt l’enllaç si vols llegir més…

presentació escola

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Respon la següent pregunta de seguretat: *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>