Gest: part?

Posted on

Podríem dir que tota imatge conté en essència “un poder paralitzant que és necessari exorcitzar, [...] és com si de tota la història de l’art s’alcés una muda invocació a l’alliberament de la imatge en el gest” (Giorgio Agamben). Aquest exorcisme consistiria a alliberar el que Agamben anomena “el gest” retingut en la imatge. Es tracta d’una profanació que pot ser captada per analogia amb el joc. El joc té com a objectiu situar-se entre la potència i l’acte, és a dir, que no és ni un mitjà per a una finalitat, ni una finalitat en si mateix.

Family on the road (1955) R. Frank
Family on the road (1955) R. Frank
FacebookTwitterGoogle+Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Respon la següent pregunta de seguretat: *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>